Rynkefjerning tips – Hvordan fjerner man rynker?

Er du er en av de som har stilt dette spørsmålet flere ganger? Da har du kommet til rett sted.

Her vil vi ta for oss behandlingen av rynker og de rynkefjernings metoder som er tilgjengelig på markedet i dag.

Så hva er egentlig rynker? I det man blir eldre får man synlige rynker i ansiktet og over resten av kroppen.

Noen bryr seg lite om det, mens andre velger å ta affære. I den moderne verden har utseendet blitt en viktig del av hvordan mennesker oppfatter andre så vel som seg selv.

En persons utseende definerer ofte ens personlighet, og det er forståelig at mange ønsker å bevare et ungt og attraktivt utseende.

Noen mennesker får også synlige rynker tidligere enn gjennomsnittet og dette kan ha andre grunner enn alderdom.

For eksempel vil røyking, overdreven soling og dårlig kosthold framskynde dannelsen av rynker. Innen rynkefjerning finnes det flere effektive metoder.

Disse kan være av kirurgisk art så vel som kjemisk. Det er viktig å påpeke at ingen vil kunne unngå rynker i lengden.

Dette er et naturlig resultat av at man eldes, og her har vi satt opp en lettfattelig liste av de vanligste måtene å fjerne rynker:

  1. 1.     Kirurgisk inngrep

I det man blir eldre mister huden deler av volumet og elastisiteten. I hovedsak skyldes rynker at huden blir slapp, og at det dannes overflødige hudlapper.

En kirurg vil fjerne deler av huden og stramme den slik at den naturlige elastisiteten gjenopprettes.

Først vil kirurgen markere de områdene som skal behandles med en tusj. Dette gjøres for at kirurgen skal vite akkurat hvilket område som skal behandles under operasjonen.

Pasienten blir så lagt i narkose og overflødig hud vil bli fjernet. Etter at kirurgen har fullført inngrepet vil den gjenværende huden strammes. På denne måten vil huden få tilbake sin naturlige elastisitet og man kan forvente et yngre utseende.

I ettertid kan man forvente blødninger under huden, arrdannelse og ømhet i behandlingsområdet, og det er viktig at man holder seg i ro for en stund etter inngrepet.

Det er også viktig at man oppsøker en profesjonell kirurg og at man forsikrer seg om at man blir godt ivaretatt.

Det er også viktig at man unngår permanent og sjenerende arrdannelse i behandlingsområdet. Det er en forutsetning at kirurgen vet hvordan dette kan best unngås.

 

 

  1. 2.     Laserbehandling

Huden består av tre lag, og ved behandling med laser vil man fjerne det øverste. Ved å gjøre dette vil man fornye hudcellene samt stimulere hudlagene under til å vokse frem og danne ny og friskere hud.

Laserne bruker en spesiell teknologi som har et varmenivå tilpasset fjerning av det øverste hudlaget. Husk beskyttelse omkring øynene, og det kan være smart å ta noe smertestillende på forhånd slik at man unngår ubehag under behandlingen. Spør legen hvordan du kan best forberede deg.

  1. 3.     Behandling med Restylane, Botox og andre vevfyllere

Disse stoffene inneholder i hovedsak komponenter som vil kunne fylle ut det tomrommet som har oppstått under huden. I det stoffene injiseres vil man øke volumet og hudens elastisitet.

Man brukes som oftest disse stoffene i området som strekker seg fra halsen til nakken, samt omkring øynene og i pannen.

Bekymringsrynker i pannen er et vanlig bruksområde for Restylane og Botox. Et annet bruksområde for er økning av volumet samt endring av leppenes form.

Mange har sikkert hørt utrykket ”Botox lepper” tidligere, og dette refererer til den kosmetiske bruken av Botox ved behandling av leppene.

4. Hudkremer og alternative behandlinger

De fleste har sett reklamene som florerer på tv og internett som omhandler diverse rynkekremer.

Produsentene reklamerer i stor stil og garanterer et yngre utseende ved bruk av deres hudkrem.

Det er ikke alltid godt å si om disse påstandene stemmer, men noen av virkestoffene man finner i hudkremene er bevist å ha en fornyende effekt på huden.

Dette kan være stoffer som stimulerer fornyelsen av hudceller samt generelle fuktighetskremer som gir huden et friskere og yngre utseende. I tillegg finnes det flere aktører som promoterer det som kalles for alternative behandlinger.

Dette kan for eksempel være å smøre huden inn med olivenolje eller avokadoolje.

Man skal generelt sett være svært skeptisk ovenfor disse behandlingene, ettersom de færreste har noen bevist effekt på rynker.

Det er derfor bedre å forhøre seg direkte med en hudlege og spørre hva han eller henne kan anbefale som en effektiv rynkebehandling.

This entry was posted in Restylane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment